Duża działka łącząca nowy dom, halę produkcyjną z istniejącymi zabudowaniami.

Głównym założeniem projektu było przygotowanie funkcjonalnej przestrzeni dla mieszkańców domu jednorodzinnego, którzy są jednocześnie właścicielami firmy. Pokaźnej kubatury dom ulokowany został przy fragmencie lasu, co dodaje oryginalności całemu założeniu. Nowo powstałe budynki trzeba było skomunikować z ulicą – czyli potrzebna była modernizacja istniejącej bramy, która prowadziła do starych budynków.

Na projekcie zauważyć można białe obrysy starszych zabudowań. Jak widać, do zaprojektowania mieliśmy długi podjazd, techniczny plac przed firmą oraz wygodne miejsce do parkowania i zawracania tuż pod domem.

Część rekreacyjna od firmowej została oddzielona drewnianymi pergolami z pnączami i rabatami z roślinami o różnej wysokości i pokroju. Docelowo stworzą subiektywną ciekawą ścianę, a jednocześnie nie zasłonią widoku z domu w stu procentach. Przy domu znalazło się miejsce na plac zabaw, efektowne wejście frontowe, duży taras z murowaną donicą umiejscowiony prawie “w lesie” i warzywniak w korytach.

Zastosowana kostka brukowa na podjazd ma odcienie szarości, natomiast wstawki, stopnie i podesty wykonane są z betonowych elementów w kolorze melanż biało-piaskowy.

Najnowsze realizacje

Zamiłowanie do prostych aczkolwiek oryginalnych form możemy dostrzec w tym założeniu. Kluczowymi elementami w projekcie kostki był duży podest wejściowy i wyjątkowo okazały taras. Obydwie nawierzchnie wykonane są z białej płyty

Czytaj dalej »

Projekt dotyczy zagospodarowania rozległego terenu, na którym znajduje się już dom i ogrodzenie w stylu tradycyjnym. Obydwa wspomniane obiekty wyróżnia bardzo modna postarzana cegiełka, która może być użyta jako budulec

Czytaj dalej »
projektowanie ogrodów konin oferta

Kule świetlne w roli głównej Ciesz się swoim ogrodem długo po tym jak zajdzie słońce! Niezależnie od tego, czy potrzebujesz funkcjonalnego oświetlenia czy chcesz udekorować różne obszary za pomocą czegoś przenośnego.

Czytaj dalej »

Ozdobna przestrzeń przydomowa Stworzyliśmy przydomowy zakątek, który miał łączyć funkcje reprezentacyjną, rekreacyjną i wypoczynkową na technicznym placu wokół budynków gospodarczych. W oddali nawierzchnia techniczna z przemysłowej kostki. Natomiast przed domem… mamy

Czytaj dalej »

Strona internetowa PauLove.pl korzysta z ciasteczek (cookies), aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.